Biografie

Tineke van Baren – van der Linden geboren 16 oktober 1951 in de Vrouwenakker (toen nog Gemeente Mijdrecht). Vanaf 1973 woon ik in Zevenhoven. Mijn hobby’s zijn textiel en mijn naaimachine.

In 1988 ben ik bij Irma Hartsuiker een cursus patchwork en quilten gaan volgen.
Na de eerste beginnerscursus ben ik gaan experimenteren met bestaande blokken, op een andere manier, en werd dan ook door Irma hierin gestimuleerd en gesteund. Later ben ik voorwerkster bij de NBvP Vrouwen van Nu geworden, waar ik met allerlei textiele werkvormen kennis maakte.
Na een periode van 12 jaar als hulpmoeder Textiele werkvormen op de basisschool, ben ik op aanraden/aandringen van verschillende mensen les gaan geven aan volwassenen. Wat ik nog steeds met veel plezier doe. Sinds 2010 heb ik mijn eigen atelier “TICOLINBA”. Ik kan nu thuis cursisten ontvangen.

Bij het SBA, Stichting Beeldend Amateurkunst, nu KUNSTFACTOR ben ik in 2001 ingeloot voor de cursus Quilten Speciaal. Aan het eind van deze cursus werd er een tentoonstelling ingericht met onze eind opdrachten in Breda. Deze groep is zelfstandig door gegaan als QS2. Verschillende keren werd er geexposeerd.
Op dit moment ben ik lid van de groep Textieleren. Een groep van oud voorwerksters van de NBvP Vrouwen van Nu.